Coacha som ett fullblodsproffs

Ansök här

Gothia Akademis utbildning

Professionell Coach (steg 2)

Det är den här utbildningen som gör att International Coach Federation (ICF) låter Gothia Akademi göra kvalitetskontrollen för internationell certifiering som professionell coach (PCC).

Gothia Akademi har arrangerat den här utbildningen sedan 2003 och våra gruppers snittbetyg på utbildningen ligger mellan 4,7 och 5,0 (skala 1-5). Den här utbildningen är en av några få utbildningar i hela Sverige som har fått ICF:s finaste ackreditering (ACTP).

Målet med Gothia Akademis utbildning till Professionell Coach är att du ska bli en så skicklig coach så att din praktiska färdighet (det du faktiskt kan göra med dina kunskaper) når upp till den nivå som ICF förväntar sig av en certifierad professionell coach. Vi vill att du, när du möter verkligheten, ska känna, och få tydliga bevis på att du har fått en ypperlig utbildning hos Gothia Akademi. Vårt enda sätt att nå det målet är att leverera kvalitet långt utöver det vanliga.

actp_web

Utbildningsbroschyr Professionell Coach

Skriv ut utbildningsbroschyr om Professionell Coach.

Tipsa en vän:

För dig som funderar på om Gothia Akademi är rätt för dig så vill jag uppmuntra dig till att ta steget. Så fort som du kliver in i slottet så är du i goda händer. Människor som bryr sig och vill se dig lyckas kommer att omge dig. Det är väldigt professionellt och samtidigt lättsamt och välkomnande. Lärarna lever det som de lär ut och är väldigt roliga också. Do it!

Apollo Chance Salim

Soul Power Coach, Joy Is Easy, Halmstad

Professionell och personlig utveckling i en mycket utvecklande miljö med hög standard och där ”only the sky is the limit”.

Karin Petermann

Xylem, Emmaboda

Främsta anledningen till att välja Gothia Akademi är nivån på utbildningen med så mycket värdeskapande innehåll. Det är Sveriges bästa utbildning med koppling till både ICF och INLPTA.

Anki Roth

Coach, egen företagare, Coaching by anki, Eskilstuna

Innehåll

Under utbildningen kommer du att lära dig att:

 • o  coacha på proffs-nivå (ICF PCC-nivå – Professional Certified Coach),
 • o  coacha team och grupper,
 • o  påverka andra genom skarpa formuleringar och nya perspektiv,
 • o  stötta personlig utveckling genom betingning och triggers,
 • o  ställa frågor på en djupare nivå,
 • o  förändra föreställningar om saker och ting,
 • o  leda förhandling med två eller fler parter inblandade,
 • o  använda olika kommunikations-stilar för att nå olika resultat,
 • o  prestations-coacha,
 • o  använda metaforer för att övertyga och/eller skapa nya insikter,
 • o  hitta nya vägar i svåra beslutssituationer,
 • o  och mycket, mycket mer.

Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka dig själv och din omgivning – både på jobbet och på hemmaplan.

Omfattning

Utbildningen består av åtta dagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 2 dagar) samt en individuell coachexamination. För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.00 och slutar alla utbildningsdagar kl. 17.00. Utbildningen består alltså av totalt 65 gemensamma ICF-ackrediterade utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

Utbildare

Anna Sanderoth VilkasMalin Emilsson, Jenny Stolpe och Henrik Cederhed.

Undervisningsmetod

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärande.

Språk

Svenska (både undervisning och litteratur)

Målgrupp

Den här utbildningen vänder sig till dig som gått Gothia Akademis utbildning till Diplomerad Coach. De flesta väljer att läsa denna utbildning i direkt anslutning till Diplomerad Coach, eftersom dessa två utbildningar tillsammans utgör det premium-paket som ICF har gett sin finaste ackreditering (ACTP). Om du inte har tiden eller pengarna för att kunna läsa både utbildningarna som en helhet så går det naturligtvis att läsa denna utbildning längre fram.

Förkunskapskrav

Gothia Akademis utbildning till Diplomerad Coach (Den som tidigare hette Gothia Akademis grundläggande coachutbildning).

ansökan och Antagning

När du har skickat in din ansökan så kontaktar vi dig. Efter en antagningsintervju har du möjlighet att bli erbjuden en plats på utbildningen. Du förbinder dig inte till något förrän du har tackat ja till en plats som du har blivit erbjuden.

“I am still learning.”

Michelangelo