Katalyserande Coachning® på riktigt

Ansök här

Gothia Akademis utbildning i

Katalyserande Coachning®

Katalyserande Coachning® är Gothia Akademis steg-1-utbildning i coachande ledarskap och professionell coachning.

Utbildningen är ackrediterad av International Coach Federation (ICF) och utformad i linje med kompetenskraven för ICF Professional Certified Coach (PCC). Du kommer att få mängder av verktyg för att förstå, utveckla och påverka både dig själv och andra.

Utbildningsnamnet Katalyserande Coachning® är nytt men innehållet har vi använt, utvecklat och förädlat sedan 2002. Oavsett om du redan är coach, vill bli coach, är ute efter det coachande förhållningssättet eller det coachande ledarskapet så börjar din utveckling på Gothia Akademi med Katalyserande Coachning®.

De främsta anledningarna till att så många är beredda att resa så långt för att gå denna utbildning är:

1) Mycket höga deltagarbetyg

Snittbetyget på “utbildningen generellt” från de senaste 150 deltagarna är 4,91 (skala 1-5) och i de senaste tre grupperna har snittbetyget varit 5,0, 4,9 och 5,0. Under “referenser” hittar du 100-tals omdömen från ledare, coacher och andra yrkeskategorier som valt Gothia Akademi innan dig.

2) Fortsatta möjligheter

När du är klar med din steg-1-utbildning i Katalyserande Coachning® så har du möjlighet att gå Gothia Akademis steg-2- och steg-3-utbildningar inom coachning och förändringsledning med inriktning på coachning. Vårt populäraste erbjudande är Gothia Akademis premium-paket.

3) ICF:s finaste ackreditering och den enda i Sverige

Katalyserande Coachning® är ackrediterad av International Coach Federation (ICF) som är världens största, mest välkända och mest respekterade branschorganisation för professionella coacher och coachutbildare.

Gothia Akademi är en av endast en handfull svenska utbildningsanordnare som har fått ICF:s finaste ackreditering (Accredited Coach Training Program (ACTP)). Dessutom är Gothia Akademis ACTP den enda svenska utbildning som självständigt uppfyller utbildningskravet för certifiering hela vägen upp till ICF:s högsta certifieringsnivå för coacher (ICF Master Certified Coach (MCC)). Katalyserande Coachning® är det första av tre steg i Gothia Akademis ACTP.

4) CERTIFIERINGSGRUNDANDE

Många går Gothia Akademis coachutbildningar för att bli bättre i sitt nuvarande arbete eller för att komma vidare i sitt yrkesliv. Men en del går naturligtvis också en coachutbildning för att de arbetar, eller vill arbeta som professionella coacher och har insett värdet av en certifiering. Det blir nämligen allt vanligare att uppdragsgivare och offentliga upphandlingar kräver att coacher är anslutna till ICF.

När du har gått Gothia Akademis utbildning Katalyserande Coachning® så uppfyller du utbildningskravet för att ansöka om certifiering på ICF:s första nivå (ACC). Har du redan en ICF-certifiering på den första nivån så kommer du genom denna utbildning t.o.m. att uppfylla utbildningskravet för certifiering på den andra nivån (PCC).

5) ÄVEN FÖR DEN SOM REDAN HAR GÅTT EN COACHUTBILDNING

Det blir allt vanligare att personer som redan gått en coachutbildning, men inte gjort det på Gothia Akademi, söker upp oss. Ofta handlar det om en coach som redan är certifierad på den första nivån (ACC) och vill förbereda sig inför den andra certifieringsnivån (ICF Professional Certified Coach (PCC)) just hos Gothia Akademi. Då är det den här utbildningen man ska gå. Vi utbildar mot PCC-nivå från första utbildningsdagen och det har visat sig vara väldigt uppskattat – både av nybörjaren och av den erfarne. Vi har haft så många erfarna coacher som lämnat denna utbildning supernöjda så vi känner oss helt trygga i att säga att det kommer vara en lysande utbildning även för dig som söker nästa certifieringsnivå.

Tipsa en vän:

Det här är den bästa utbildning jag gått. Otroligt bra. Du kommer att ha nytta av den oavsett vilken roll du verkar i professionellt.

Jessica Thorén

HR-chef, IKEA, Göteborg

Utbildningen har gett mig både kompetens och trevliga bekantskaper. Gothia Akademi är en kompetent, professionell och generös utbildningsanordnare.

Stefan Adler

leg. psykolog, konsult, Göteborgs Stad

Den här utbildningen gav ett personligt och yrkesmässigt lyft. En riktigt bra investering.

Jan Hedman

VD, NXT Jobb, Borlänge

MÅLGRUPP

Katalyserande Coachning® är utformad för dig som vill ha ut riktigt mycket på kort tid – både när det gäller verklig kompetens och värde på utbildningsintyg. Många av dina kurskamrater kommer naturligtvis vara ledare, chefer, konsulter, HR-människor och coacher men det kommer också finnas ett gäng som har en helt annan bakgrund.

Det alla har gemensamt är ett intresse för att förstå, utveckla och påverka – både sig själv och andra. Och alla är nybörjare på de verktyg du kommer få lära dig under denna utbildning. Det gäller oavsett om du är 60 år och stadsdirektör, 45 år och erfaren coach, eller 22 år och sökande.

Katalyserande Coachning® kräver inga förkunskaper och oavsett hur mycket erfarenhet du har av ledarskap och coachning sedan tidigare så är det viktigt att du tillåter dig själv att vara nybörjare. Vi håller ett uppskattat högt tempo för att utnyttja tiden maximalt så att du får ut mesta möjliga av din utbildning.

OMFATTNING

Katalyserande Coachning® består av nio dagar uppdelade på tre tillfällen (3 + 3 + 3 dagar). Alla utbildningsdagar är obligatoriska. För att du ska få ut maximalt av dina utbildningsdagar så börjar vi alla utbildningsdagar kl. 08.00 och slutar alla utbildningsdagar kl. 17.00. Utbildningen består alltså av totalt 72 ICF-ackrediterade gemensamma utbildningstimmar. För att du ska få ut det bästa av utbildningen så rekommenderar vi att du mellan utbildningstillfällena lägger 30-60 minuter per vardagskväll på övning och självstudier.

UNDERVISNINGSMETOD

All undervisning sker ansikte-mot-ansikte i Gothia Akademis egna lokaler i Göteborg. Korta genomgångar varvas med praktisk färdighetsträning och reflektioner för att maximera lärandet.

INNEHÅLL OCH KURSMATERIAL

Under Katalyserande Coachning® kommer du att få lära dig det du behöver för att bli en riktigt bra coach, oavsett om du ser utbildningen som ett sätt att bli vassare i din nuvarande roll, eller som ett steg vidare i ditt yrkesliv.

Du kommer att få med dig en gedigen uppsättning verktyg, grepp och metoder för att förstå, utveckla och påverka både dig själv och andra. Du kommer också att få flera omgångar med individuell feedback gentemot International Coach Federations (ICF) kärnkompetenser för professionella coacher (PCC-markörer).

Du kommer också att få lära dig att påverka känslor, åsikter, föreställningar och beteenden – vilket du kommer ha mängder av nytta av – både professionellt och privat.

Genom hela utbildningen kommer du att öka din självkännedom och få arbeta med din egen personliga och professionella utveckling.

Katalyserande Coachning® kommer att ge dig verktyg som inte förutsätter expertis. Det innebär att du kommer bli väl förberedd för att coacha medarbetare utanför ditt eget expertområde. Du kommer bygga kompetens för att tillföra stora värden till personer som har kompetens som du själv inte har.

Du kan använda utbildningen för att arbeta med många olika typer av coachning. För dig som siktar på en framtid som professionell coach kommer det finnas mängder av tillfällen för att hitta din nisch och lägga upp en strategi för att nå dina mål.

Ditt kursmaterial är resultatet av 12 års arbete och du får det inbundet som en bok med ditt namn tryckt på.

Utbildare och mentorer

Jenny Andersson, Anna Sanderoth Vilkas, Malin Emilsson och Jenny Stolpe.

SPRÅK

Svenska (både undervisning och litteratur)

Utbildningsintyg och certifiering

När du är klar med din utbildning så får du ett inramat utbildningsintyg där det framgår att du fullgjort den ICF-ackrediterade utbildningen Katalyserande Coachning®.

Utbildningsintyget visar att du uppfyller utbildningskravet för ICF-certifiering. Du som redan har en ICF-certifiering använder detta utbildningsintyg för att uppfylla utbildningskravet för certifiering på nästa nivå (PCC). Om du är, eller vill bli, verksam som professionell coach se ICF:s svenska eller internationella webbsida för mer information om certifiering.

 

Tillval 1 – examination på PCC-nivå

Det här tillvalet är bara tillgängligt för dig som redan är ICF Associate Certified Coach (ACC). Tillvalet kostar 10.000 kr + moms för det får du ytterligare fem timmar individuell mentorscoachning och möjlighet att genomgå Gothia Akademis ACTP-examination. Mentorscoachningen gör du vid sidan av utbildningen tillsammans med en av våra PCC-certifierade coacher. Under ACTP-examinationen skicklighets-testas du mot kompetenskraven för ICF Professional Certified Coach (PCC). Om du väljer detta tillval och klarar din ACTP-examination på PCC-nivå så får du ut ett ACTP-intyg och kan, när du har den erfarenhets som krävs, ansöka om certifiering som ICF Professional Certified Coach (PCC) via ACTP-vägen. ACTP-vägen är den vanligaste, snabbaste och billigaste vägen till certifiering. För mer information om certifiering se ICF:s webbsida.

Trots möjligheten till detta tillval så väljer även de flesta som redan har en certifiering Gothia Akademis Premium-paket.

Tillval 2 – Intyg som “Diplomerad Coach”

Det här tillvalet kostar 2.500 kr + moms och ger dig ett utbildningsintyg där det står “Diplomerad Coach”. Med detta intyg följer rätten att kalla sig “Diplomerad Coach utbildad på Gothia Akademi”. Det är en engångskostnad och du behåller rätten livet ut under förutsättning att inte Gothia Akademi har särskilda skäl att frånta dig den rätten.

Observera att detta tillval är onödigt om du väljer Gothia Akademis Premium-paket.

MÄNGDER av ANDRA FÖRDELAR

Mentorscoachning

Du kommer att få minst 4 timmars mentorscoachning (individuellt och i grupp).

Personlig feedback

Under utbildningens gång kommer du att få mängder av personlig feedback både från dina kurskamrater och dina lärare.

Finansiering

För privatpersoner och småföretagare erbjuder vi räntefri avbetalning mot en uppläggningsavgift på 300 kr + moms. Man betalar då halva avgiften som alla andra och resterande belopp jämnt fördelat över kommande fyra månader. Vi gör en kreditupplysning.

Boende

Det är fantastisk roligt att våra deltagare är beredda att resa från Sveriges alla hörn och från våra grannländer. Vi tipsar gärna dig som reser om bra boenden i olika prisklasser. Det finns allt från lyxhotell till mysiga pensionat på promenadavstånd.

Jobb

Många som går vår utbildning har inga planer på att byta karriär eller börja jobba som coacher, utan gör det för att gör det för att bli ännu vassare i sin nuvarande roll. Men om du tillhör dem som arbetar eller vill arbeta som coach så vet du förmodligen redan att det varken i Sverige eller i resten av världen finns någon annan branschorganisation för coacher som är så välkänd och respekterad som ICF.

Fortbildning

Gothia Akademi arrangerar kontinuerligt seminarier, fortbildningsdagar och andra aktiviteter för att du ska få möjlighet att uppdatera dig, nätverka och få inspiration. Det mesta bjuder vi våra tidigare kursdeltagare på helt gratis som rent mervärde – bara för att du hade den goda smaken att välja Gothia Akademi. En utbildning hos Gothia Akademi är mycket mer än ett vackert kursmaterial i bokhyllan, det är ett erbjudande om livslångt lärande.

Vidare studier

Eftersom våra utbildningar är ackrediterade av internationellt välkända och respekterade organisationer så kan du studera vidare, inte bara hos Gothia Akademi, utan i stora delar av världen. Tack vare Gothia Akademis dubbla ackrediteringar har du också en unik möjlighet att bygga på din kompetens hos oss. Se Gothia Akademis Premium-paket.

VÄLJA GOTHIA AKADEMIS PREMIUM-PAKET ISTÄLLET?

Gothia Akademis utbildning Katalyserande Coachning® är en mycket prisvärd kvalitetsutbildning. Den består av den första halvan av Gothia Akademis Premium-paket.

Om du väljer att läsa hela Premiumpaketet (del 2 heter ”Katalyserande Ledarskap”) så får du ta del av hela den utbildning som sedan 2002 har varit vår stolthet, och som har fått International Coach Federations (ICF) finaste ackreditering (ACTP). I denna utbildning ingår också möjligheten att välja till att certifieras som NLP Business Practitioner genom International NLP Trainers Association. Det viktigaste är kanske att du får ytterligare 8 fantastiska utbildningsdagar som syftar att ta din coachning till nästa nivå. Vi vågar påstå att det inte finns någon annan coachutbildning i Sverige som ens är i närheten av jämförbar med Gothia Akademis Premiumpaket när det gäller förhållandet mellan pris, nöjda kursdeltagare och värdet på utbildningsintygen. Det är visserligen en utbildning som kostar mycket mer än de kortaste och billigaste coachutbildningarna men den är samtidigt extremt prisvärd om du tittar på vad du får för pengarna.

Ibland är det naturligtvis så att pengarna inte räcker till för det allra bästa även om man delar upp betalningen. Ibland är det naturligtvis så att tiden inte räcker till hur gärna man än vill. Det är därför som man sedan 2012 har kunnat välja att gå “bara” den första halvan av Gothia Akademis Premium-paket. Det gör att du slipper välja mellan ”allt eller inget”.

UNDVIK BESVIKELSE – ANSÖK OM PLATS I GOD TID

Eftersom vi bara finns i Göteborg och antalet platser är begränsade, är trycket på våra utbildningar stort. Gör din ansökan i god tid så att du har möjlighet att få en plats till just den utbildning du vill gå. Våra utbildningar brukar vara fullsatta långt innan kursstart. Vi kan tyvärr inte ta emot alla som vill gå och det är lika tråkigt varje gång vi måste neka någon en plats för att utbildningen redan är full – så gör din ansökan i god tid.

“I am still learning.”

Michelangelo