Henrik Cederhed

ICF Director of Training

Henrik har sedan 2003 varit ytterst ansvarig för att Gothia Akademis kursdeltagare får en utbildning av allra högsta kvalitet. Han har en magisterexamen från Handelshögskolan i Göteborg (inriktning mot ledarskap och företagsutveckling), men känner sig lika hemma i beskrivningen “hård beteendevetare” som “mjuk civilekonom”. Henrik är en av ett tiotal svenskar som innehar International Coach Federations högsta certifiering – ICF Master Certified Coach. Han är också certifierad coach-handledare och coachmentor genom ICF-ackrediterad utbildning. Henrik har en unik kompetens genom att han inte bara är certifierad på ICF:s högsta nivå utan är också är en av ett fåtal personer i Europa som har en certifiering som INLPTA Master Trainer, och han var först i Sverige med att bli certifierad INLPTA Business Communication Trainer.

Sedan mitten av nittiotalet har Henrik arbetat med utbildning och coaching genom roller som organisationskonsult, projektledare, utbildare och teamledare. Han har också arbetat med karriär- och chefscoaching på företag som AstraZeneca och Elanders AB, och som mental rådgivare åt elitidrottare. Henrik har själv en idrottsbakgrund som svartbälte i karate och bågskytt i juniorlandslaget.

2006 instiftade Henrik det ledarskapsstipendium som Gothia Akademi delar ut årligen till utmärkta kvinnliga ledare och förebilder.

mcc_web

 

 

“I am still learning.”

Michelangelo