4 Dec

Gothia Akademis ledarskapsstipendiat 2017 utsedd

 

Gothia Akademi delar för tolfte året i rad ut sitt ledarskapsstipendium. I år går det till Linda Hellquist, grundare av  hjälporganisationen Giving People.

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut  till en person som har utmärkt sig genom sitt ledarskap, engagemang eller prestation bland både män och kvinnor. Särskild vikt läggs vid sökande som utmärkt sig inom områden som traditionellt domineras av män, eller som har utmärkt sig i konkurrens med (eller tillsammans med) lika stora delar män och kvinnor. Stipendiet instiftades 2006 i syfte att bidra till att samhället fortsätter att utvecklas i en riktning där våra döttrar får samma möjligheter som grannens söner att göra vad de vill av sina liv.

− Stipendiet känns lika angeläget idag som då det instiftades. Linda Hellquist, grundare av Giving People, är en mycket omtyckt ledare vars ledaregenskaper och genuina engagemang är betydelsefullt inte bara för organisationen hon verkar i utan även i vårt samhälle. Genom Giving People kan vi alla vara med och hjälpa de barn i Sveringe som lever i fattigdom – direkt och utefter våra egna förutsättningar och resurser, säger Petra Cederhed, VD för Gothia Akademi.

 

2017 års ledarskapsstipendium går till Linda Hellquist, med följande motivering:

”Linda Hellquist startade 2011 Matkassen, som 2013 bytte namn till Giving People. Giving People är en rikstäckande organisation, vars mål är att motverka den ekonomiska utsatthet och barnfattigdom som finns i Sverige. Giving People har genom 63.000 givare förmedlat ett stort antal matkassar, kläder, skor och hygienartiklar till barnfamiljer över hela landet. Linda Hellquist har genom ett nytt och modernt sätt att arbeta skapat förutsättningar för människor att på ett enkelt och konkret sätt göra omedelbar skillnad för utsatta barnfamiljer i Sverige. Av sina medarbetare och samarbetspartners beskrivs Linda Hellquist som inspirerande, generös, kreativ, ödmjuk, målmedveten, ärlig, rak, tydlig och stöttande. Linda Hellquist är en god förebild och väl värd att uppmärksammas för den hon är – en ledare.”

 

Länkar

Bakgrund till stipendiet

Tidigare stipendiater

 

För ytterligare information:
Petra Cederhed, VD Gothia Akademi, petra.cederhed@gothia-akademi.se, 031-719 50 90

“I am still learning.”

Michelangelo