8 Aug

Känns det motigt att börja jobba? Här har du lösningen!

2017-08-08_känns det motigt att börja jobba

 

Semestern börjar lida emot sitt slut och flera av oss har redan börjat arbeta – en del med glädje över att komma tillbaka till våra rutiner igen och andra med stor saknad av den härliga frihet semestern ger. Hur gör du för att motivera dig när det är dags att ställa väckarklockan och gå till jobbet?

 

Har du tydliga och specifika mål du arbetar emot kommer drivkraften att finnas med dig hela vägen och den blir större ju närmre ditt mål du kommer. Fundera över vad mer specifikt det är du vill.

Längs vägen behöver du kunna mäta dina bevis på framsteg i strävan efter att uppnå dina mål. Då kan du hålla dig på spåret hela vägen. Hur exakt vet du att du nått ditt mål? Vilka är dina delmål? Se till att glädjas när du uppnår dina delmål!

Det är mycket lättare att nå ett mål som är attraktivt för dig. Om det är din partner som tycker att du behöver banta, är risken stor att du smyg-äter godis när partnern inte ser osv. På jobbet har vi inte alltid varit med och satt upp målen och då behöver vi fundera över hur vi kan göra målet attraktivt för oss själva. Vad får du och människor runt dig ut av att du når detta mål?

Målet du arbetar emot måste vara realistiskt. Hur realistiskt är ditt mål? Hur kan du ta dig dit?

När du har svaren på dessa frågor klara för dig, är det dags att göra din tidsplan för att ta dig fram till ditt mål. Berätta gärna för din chef, din partner eller en vän vad du har kommit fram till. Det brukar ge motivationen en extra skjuts framåt.

 

Frågor att ställa till dig själv:

”Vad mer specifikt är det du vill?”

”Hur exakt vet du att du nått ditt mål?”

”Vilka är dina delmål?”

”Vad får du och människor runt dig ut av att du når detta mål?”

”Hur realistiskt är målet?”

”Hur kan du lösa det?”

”Hur ser din tidsplan ut?”

 

Dessa frågor går även utmärkt att använda på en medarbetare, en partner eller vän.

 

Lycka till och kom ihåg att fira dina framgångar!

 

 

Bild från Getty

 

“I am still learning.”

Michelangelo