15 Dec

Gothia Akademis ledarskapsstipendiat 2016 utsedd

 

klementina-osterberg-gothia-akademi

 

Gothia Akademi delar för elfte året i rad ut sitt ledarskapsstipendium. I år går det till Klementina Österberg, VD för GU Ventures.

Stipendiet är på 25 000 kr och delas ut  till en person som har utmärkt sig genom sitt ledarskap, engagemang eller prestation bland både män och kvinnor. Särskild vikt läggs vid sökande som utmärkt sig inom områden som traditionellt domineras av män, eller som har utmärkt sig i konkurrens med (eller tillsammans med) lika stora delar män och kvinnor. Stipendiet instiftades 2006 i syfte att bidra till att samhället fortsätter att utvecklas i en riktning där våra döttrar får samma möjligheter som grannens söner att göra vad de vill av sina liv.

− Vi tycker jämställdhet är viktigt och det här är vårt sätt att uppmärksamma ytterligare en stark kvinna som bidrar till att vi rör oss i rätt riktning, säger Petra Cederhed, VD för Gothia Akademi.

 

2016 års ledarskapsstipendium går till Klementina Österberg, med följande motivering:

”Klementina Österberg har arbetat som VD för GU Ventures i 9 år och är en enormt engagerad, kompetent och omtyckt ledare. Det som utmärker Klementina som ledare och människa är hennes outsinliga energi. Med en oförtröttlig förmåga att se möjligheter istället för hinder, hanterar Klementina ständiga utmaningar med bibehållet engagemang och fantastiskt resultat. Även i tider av motgångar är hon entusiastisk och stöttar sina medarbetare. Klementina och hennes medarbetare har hjälpt många företagare att förverkliga sina affärsidéer. Det kan handla om medicinska innovationer eller briljanta tekniska lösningar. Klementina säger själv att hon brinner för att vara med och skapa förutsättningar för dessa små och många gånger livsviktiga företag att växa. Klementina Österberg är en god förebild och väl värd att uppmärksammas för den hon är – en ledare.”

 

Länkar

Bakgrund till stipendiet

Tidigare stipendiater

 

För ytterligare information:
Petra Cederhed, VD Gothia Akademi, petra.cederhed@gothia-akademi.se, 031-719 50 90

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.

“I am still learning.”

Michelangelo